01. ΠΡΟΦΙΛΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Το Playhouse ξεκίνησε το 2000 με ένα ‘παιχνιδιάρικο’ καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. ΄Ηρθε για να ταράξει τα νερά στη ζωή της πόλης, και οδήγησε σε μια στροφή προς το επιτραπέζιο παιχνίδι και την πολυχρωμία, σε μία νέα τάση στα καφέ.
Το Playhouse προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης, συνδυάζοντας τον καφέ με το παιχνίδι, την μουσική ραδιοφώνου και το ιδιαίτερο περιβάλλον. Το bar σερβίρει μεγάλη ποικιλία ροφημάτων, ποτών, σνακ και γλυκών με έμφαση στην ποιότητα υλικών, παρασκευής και παρουσίασης. Ωστόσο, αυτό που κάνει το Playhouse μοναδικό είναι η ποιότητα της συλλογής των παιχνιδιών του. Τα παιχνίδια, περισσότεροι από 500 διαφορετικοί τίτλοι, επιλέγονται ανάμεσα σε πολλά περισσότερα που εκδίδονται κάθε χρόνο, και μετά δοκιμάζονται, μεταφράζονται και τελικά παρουσιάζονται στους παίκτες. Εισάγονται από ευρωπαϊκές κυρίως χώρες και χωρίζονται σε κατηγορίες όπως «στρατηγική», «ταχύτητα», «μνήμη», «μπλόφα» κ.ά.
Τα περισσότερα διατίθονται επίσης και για ενοικίαση ή πώληση από τα καταστήματα Playhouse. Κάποιος/α μπαίνοντας σ’ένα Playhouse αντικρίζει έναν πολύχρωμο χώρο με τοίχους γεμάτους παιχνίδια και θυμάται την αληθινή χαρά του να παίζεις. Αφού δώσει παραγγελία για το bar, πλησιάζει ο Παιχνιδογνώστης για να βοηθήσει στην επιλογή, να εξηγήσει τους κανόνες και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που τυχόν προκύπτουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που μετριέται σε Παιχνιδοώρες. Κανένας παίκτης δεν χρειάζεται να διαβάσει κανόνες στο Playhouse!
Σήμερα, το Playhouse αποτελείται από 8 παιχνιδοκαφέ σε όλη την Ελλάδα: Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Γιάννενα, Καβάλα.

 INSIDE STORY

Δυό φίλες και ένας φίλος που έκαναν μόδα το παιχνίδι. Η Ρηνιώ και η Ευδοκία μπήκαν στο παιχνίδι το 2000 και ο Δημήτρης το 2002, μετατρέποντας την «Θηλυκή Εταιρία» σε «Φιλική Εταιρία»...

Την άνοιξη του 2000 είμασταν ήδη χρόνια φίλες και έτοιμες να ξεκινήσουμε επαγγελματικά σε δύο εντελώς άσχετους τομείς. Εντωμεταξύ, παίζαμε πάντα με κάθε ευκαιρία. Τότε, ένας φίλος μας έφερε δώρο από την Γερμανία ένα παιχνίδι με κάρτες που μας έγινε μανία. Και έτσι παίζοντας γεννήθηκε το Playhouse: ένα βράδυ αναρωτιόμασταν «γιατί να μην υπάρχει ένα μέρος με τέτοια παιχνίδια, σαν στο σπίτι σου...». Από την άλλη μέρα ξεκινήσαμε το ψάξιμο και καταλήξαμε ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρχε πουθενά αλλού. Πηγαίναμε βάσει αυτού που είχαμε φανταστεί: να κάθεσαι κάπου ωραία παίζοντας και πίνοντας ότι θέλεις, όπως όταν παίζεις με φίλους στο σπίτι. Το όνειρό μας ήταν αυτό που θα φτιάξουμε να αποτελεί κατηγορία από μόνο του: «Πάμε να παίξουμε;» όπως «Πάμε για καφέ, ποτό ή σινεμά;» Στο Playhouse θα συναντήσει κανείς όλων των ειδών νέους ανθρώπους, νέους στην ηλικία ή στο μυαλό. Το παιχνίδι κάνει καλό σε όλους, μικρούς-μεγάλους, oπότε θα συναντήσεις οποιονδήποτε είναι ανοιχτός σε έναν άλλο τρόπο διασκέδασης, διαφορετικό από το συνηθισμένο. Με το παιχνίδι μιλάς, γελάς, κοντράρεσαι, και πολύ δύσκολα βαριέσαι. Γιατί ο Παιχνιδογνώστης του Playhouse είναι εκεί για να βρει το κατάλληλο παιχνίδι για κάθε παίκτη. Ο στόχος μας είναι να νιώθεις το ίδιο σε όλα τα Playhouse, να μπαίνεις και να αντικρίζεις παρέες να παίζουν και να πίνουν καπουτσίνο ή σοκολάτα με σαντιγί σε ωραίες κούπες, να ‘βουτάς΄στο χρώμα και να ξεχνιέσαι… Να μπορείς να αποκτήσεις το παιχνίδι αφού το έπαιξες και διασκέδασες μ’αυτό.